05-03-17

VERLICHTE GEDICHTEN

PERSBERICHT VERLICHTE GEDICHTEN


Na ‘Amuzementen’ (Leerboek met concrete sessies Muzisch Taalgebruik) publiceert uitgeverij Acco Leuven/Den Haag nu ‘Verlichte gedichten’ (Leerboek over omgaan met poëzie + bloemlezing gedichten) van Joris Denoo. De doelgroep is opnieuw jongeren van 9 tot 14 plus hun juffen, meesters, leraren, docenten of begeleiders. Ook buiten een schoolcontext kan ‘Verlichte gedichten’ functioneren. Leuk, concreet en leerzaam. Net als ‘Amuzementen’ dat kan. Denkt u hieraan ter vervanging van het klassieke paasei, de nieuwe vulpen, het zoveelste kookboek voor een verjaardag, het moeizaam bedachte sintcadeau, de eindeschooljaarsgift aan uw teamgenoten of bij bezoek aan de Boekenbeurs. U kan dit leukste en leerrijkste poëzieboek voor jongeren en ex-jongeren ook vlot bestellen via www.acco.be, rubriek Uitgeverij. Ook voor 'Amuzementen' kan dit nog. Lukt dit niet, dan kan dat ook via joris.denoo@telenet.be of 0479630279. Hier kan u ook een concrete Taalmuzische workshop voor juffen en meesters bestellen, en voor uw pedagogische studiedagen, waarin de beide leerboeken geconcretiseerd worden. September 2017 publiceert de Nederlandse uitgeverij Kleinood & Grootzeer ook een nieuwe dichtbundel van Joris Denoo:  ‘Zwaartekracht’. De gedichten hebben een heel specifiek thema.

Bron van inspiratie

'Verlichte gedichten' biedt een mooie bloemlezing poëzie, waarin niet alleen leraren, maar ook leerlingen inspiratie kunnen vinden. Het boek levert bovendien gespreksstof over poëtische teksten van allerlei slag.

De auteur

Joris Denoo heeft jarenlang ervaring als docent aan de Lerarenopleiding van Vives, campus Torhout. Hij is ook schrijver, dichter, blogger en columnist en werd bekroond met allerlei verhalenprijzen.

Contact

Voor een persexemplaar, de boekcover en de contactgegevens van de auteur:
Camille Vielvoye, camille.vielvoye@acco.be, 016 62 80 51


Amuzementen. Muzische momenten met taal, Acco, ISBN 9 789033 480591
Verlichte gedichten. Omgaan met poëzie, Acco, ISBN 9 789463 441216

September 2017

Zwaartekracht. Gedichten, Kleinood & Grootzeer (Nl), ISBN/EAN 978-90-76644-83-7

CoverVG.pdf