23-05-09

OTTO, MET L

Ja, ook hij heeft de lotto verloren. Schrijven is schrapen en schrappen, beweerden ze nochtans, die lui die stuurden aan de wal. En leven. Léven! En blijven. Blijven. Al dat geschraap en geschrap leverden niets op. Wat een volledigheid. Hij komt bijna niet meer bij.

15-05-09

UI

Ajuinen hebben voor mij geen geheimen. Ze bewegen me tot tranen toe. Ze zijn gezond voor mond en kont. Ik ben ze zeer genegen. Maar dat pellen kan tellen.

02-05-09

ZACHTE REVOLUTIE

Roze frambozen in spierwitte melk. Golfslag van wodka grijpt elk naar de keel. Dode konijnen of waar is de tijd. Huilende pruimen; het scheelt weer niet veel. (O tsarina. Mijn zee ziet zo zwart. Mijn inkt is van ijs. De beer krijgt het koud in ’t winterpaleis. Het sneeuwt in mijn hart. De dichter wordt oud.) Drink totterdood uit een roemrijke kelk. Schepen verwelken en bloemen vergaan. Ledig die beker en zing over nu: samen verzinken; de boot is weer aan. (O tsarina. Mijn zee ziet zo zwart. … ) Geef ons de steppe en gun ons dit hol. Water en vuur en een engel daarbij. Stampen en rollen en hemel en hel. Duivel en varken; het schip maakt slagzij.  (O tsarina. Mijn zee ziet zo zwart. … )