29-07-07

TRAVAUX

Dat gezicht een bouwterrein. Die wallen onder de ogen: ererondes, jaarringen of lauwerkransen?

21-07-07

TAALBAD

De zee na sluitertijd in Zuydcoote. Barenswee van foto die zichzelf steeds weer aan land vergooit. Trage gebaren van de zwemmer in de verblinding van een avond. Is taal de roffel op het land van alledag of de aai van licht over zeer diep water? De zon neemt van het water waar ze in schijnt een trage foto waar ook de zon op staat. Say cheese in Zuydcoote vlak voor sluitertijd.

13-07-07

TENNIS, OLD SKOOL

In mijn tuin ligt een verloren tennisbal. Vroeger had ik geschreven: onze tuin. Er is bijna niemand meer om die op te rapen, iets te roepen en wellicht terug te gooien naar de buren die ook al uitgebloeid zijn wat thuisblijvend nageslacht betreft. Maar wat doet die tennisbal hier dan? Misschien komt hij wel van heel ver. Dat balletje drukt me met mijn neus tegen het venster van het hiernamaals. OF IS DAT EEN ACE DAAR IN MIJN TUIN ?

07-07-07

RINGLIED

Aan de wind zal ik niet ontgroeien. Kome schemer, kome nacht. Aan de runen van de bomen hoor ik dat men op mij wacht. Gun me nog wat onderkomen, zij het nacht, zij het dag: ik wil niet uit de tekens treden van een gunstig omen. Fluit en ik zal voor u dansen. Luister naar het ruisen van de waterkans: ik zal het ringlied niet verbreken, ik zal de speelman niet beschamen.