27-02-06

WELSTAND

Elvis was zonde. Rock 'n roll verboden. Twee blauwe ogen zo ideaal. Eén blauw oog straatwaardig. Vooralsnog ging verder alles goed. Zonder kiwi's, avocado's of spaghetti. Echter! Anno 1963 bracht de melkboer roze en gele yoghurt ten huize, in capsulevormige potjes. Het hek was van de dam.

23-02-06

LIJFARTS

Ik bracht mijn hart naar de huisarts. Is het erg, dokter ? vroeg ik. Hij zei dat het heel erg was. Zal ik zinken ? vroeg ik. Er staat kniehoog verdriet in de machinekamer, hozen is de boodschap, zei hij. Daarenboven is het te streng verdeeld in links en rechts en voor en achter en vooronder. Dat is dan 16 €. Vaert wel ende levet nog scone.

18-02-06

SLOGANGEDICHT

Bedrijf een kerstmisdaad ! Berouw die goede voornemens ! Verbrand alle teddyberen ! Schop het schoolkonijn ! Berokken Bambi een oorlog ! Opschonen dat koetjeswaals ! Bak oma een assepoets ! Ban uit de letterenkunde alle uitroeptekens !! Klaag verkleinwoordjes aan die langer zijn dan hun grondwoord ! Struikel niet langer over verkleinwoorden en onderdeuren ! Val niet in lilliputten bij het limbodansen ! Uitlepelen die linkerhersenhelft ! De volledige 23 % !

14-02-06

MAÏS

Herinnering aan maïs. Sedert in 1993 hulpburgemeester Ferenc uit het Noord-Hongaarse Salgótarjàn me volmondig aanraadde: ‘You must put salt on it’ (dat verdraaide Hongaars bekt moeilijk), ben ik meer verslingerd aan maïs dan aan Laïs,en eet ik ook veel liever maïs op zijn Hongaars dan Thais. Voor een kolfje in de hand betaalde je toen amper 78 forint. Maïs, waar is de tijd. Maïs, je kunt er nog altijd niet naast kijken.

09-02-06

MAN & MYTH

Hij joeg zich een whisky door het hoofd en schoot zich daarna de geschiedenis in.

06-02-06

GESNEDEN KOEK

Facelift, make-over, new baby, new boobs, operation, fuck off, suck on: het fietst er allemaal in als evangelie voor ouderlingen.