31-07-05

MET VERVE

In het holst van winter, in de coma van zomer wacht het vierkante vlakke land op de zondagsschilder met zijn mondjesmaat.

30-07-05

SMS (SMOES)

k vrzwg ngstvllg d nm v mn gzlschp, wnt k knd hr wdnvlln mr l t gd. Glkkg: z blf sprkls, n stld gn vrdr vrgn.

KOSTER

Hier legt begraben Peter Quann. Verwijl hier ene Stunde. Gott vergaf em sin Sunden, denn he weer sine Speelmann.

29-07-05

BOVENKAMER

De kern van de zaak ligt op zolder & in de kelder. In de wijn schuift de echo van een schaduw. Veel hoger geeft de noot nog niets prijs. Wie weg is, is niet gezien.

EEN RUSSISCH MOEDERTJE ZEGT

De koe is gezond, de stier zendt zijn groeten. Ik wil wel sterven, maar waar is de dood? Waarom geeft God me er nog een jaar bij? De borstel staat bedroefd in de hoek. Hij daar ligt weer bebloed en zat in bed.

28-07-05

MISKEND

Dit gedicht wordt ontkend door de president. Het bestaat het toch te bestaan. Hoe bestaat het. Dit gedicht wordt ontkend door de president.

BROADWAY

Heimweemoedig naar de Hangende Tuinen van Babylon. Welkom bij Ku-Baba, a barmaid from Heaven. Wilt u meisjes melken of wedden op albinoratten?

27-07-05

STALKER

Eier die auto ! Haatnummerplaat ! Zesmaal krassen ! Vier steekproeven ! Losbandigheid ! 

STILL

4 vrouwen zitten samen in een huis en zeggen dat er eens iemand een film zou moeten maken over 4 vrouwen in een huis. Buiten ziet hij duiven op een dak als ruiters in de verte. Hij telt hoeveel van de 4 vrouwen gelijktijdig op de finishfoto mogen prijken. Hij gaat weer naar binnen en vraagt vaagweg aan alle vrouwen samen of een ongerijmd gedicht ook goed is. Ik ben Ingmar Bergman niet denkt hij.

26-07-05

VROUW MAAKT VUUR

Ze kromde haar rug als een vraagteken voor de haard. Met buitengaatse binnenpret haperde ze aan haar huis in levenslustig Vlaanderen. Hoofdpijn wou ze nog niet hebben.

WEG

Weze het de beweging van het maaien, zij het zigzag zaaien, weze het weide, zij het zeisen, denk ik aan verhuizen, aan een reis, of aan beide.

25-07-05

CORNER

Een hoek die stilhoudt in een veld, met achterlating van de kleuren, die weer inswingend de toegestane ruimte botviert. Een vlagje viert bij voorbaat.

AANSLAG

De koortskromme van een doelpunt. De finishfoto van opgehouden gebrul. Gestolde braaklach van de tribune.

24-07-05

PROZAÏEK

Hou van wit het blauw over, van het ei het land waar de kip op liep. Ga voor een steengroeve staan. Zeg dat je niet zonder kunt: wind. Schrijf niet.

23-07-05

SCHROOT/HOOP

Hunker op de hurken. Midden de essence van een autokerkhof. Ford, Audi, Saab. Stront.

22-07-05

VIVE LA SOCIALE

Bukken in een bunker te Bredene, mit seinem Latein zu Ende. Een land met veel metaalmoeheid en een vermoeide guinness onder elk bed.

PHOTO

Wij bei, samen, alleen in het kader van een eeuwigheid. The rest is silex.

21-07-05

WISKUNST

Neem nou nul. Niets. Het getal waar men vroeger bang voor was, omdat men dacht dat het niet bestond. Hoe bestond het. Men was voor alles tegen niets, maar eigenlijk was men voor niets bang.

20-07-05

VUILE WAS

Doen alsof het erg is - onnozele dichters. Ego flost zijn tanden. Een vermoeden scheppen van profetisch modernisme. Hoe konden we zo stom zijn dat niet naar waarde te schatten? In je hol, poëet, in your face.

SLAGEN & VERWONDERINGEN

Nu in alle ernst. Lachen ligt niet in mijn aard. Het is mijn pen die glimlacht. Het is mijn laptop die grijnslacht.

BENGALEN

Deze tijger is geheel beschreven. Bamboepunctuur - een onbestaand woord sluipt met stille kracht mijn begrippenveld binnen.

THUIS

Moedervlekken, vaderspatten, er speelt een kind op het kamerbreed tapijt. Wat een geluk. Ieder van de drie zal nooit zo jong geweest zijn als nu.

LICHTEKOOI

Lichtekooi voor panter. Dubbelhartige ogenschijn in dat beest. Dat is mijn hart in zijn ribbenkast gevangen.

19-07-05

ELIXIR

Een wachthok huivert. Zo ik hier eeuwig moest leven, zou ik zeer zeker doodgaan van oude handelingen.

KERSTMISDAAD

O, wat waren we weer giftig met geschenken.

VORIGE EEUW

Eind jaren koud van een oude eeuw, een aanval van godsdienstigheid in de kapel van een moeilijk gebouw. Naast mij in de bidbank: Frank, die toen nog niet vermoeden kon dat hij vele jaren later ergens in donker Afrika vertrappeld zou worden door een olifant. Ikzelf werd evenmin priesteres.

WEET JE WAT?

Laten we met Pasen even naar de zwarte stieren gaan kijken. Het zijn er zeven: een mooi, ongerond getal, maar heilig genoeg.